Vackor táncra perdül

Balássy Betty és Varga Feri közreműködésével mutatja be az Inversedance – Fodor Zoltán Társulata Vackor kalandjai című legújabb mesejátékát október 26-án a Nemzeti Táncszínházban. Kormos István lányainak engedélyével a társulat készíti az első táncszínházi adaptációt a meséből.
A táncos Vackor kalandjai azonban nem egy teljes mese feldolgozása. A színpadon megjelennek a már jól ismert karakterek, de új szereplőkkel is találkozhatnak majd a nézőtéren ülők.
 
– Gyerekkoromban nagyon szerettem Vackor meséit, így nagy örömmel tölt el, hogy Kormos Anna és Kormos Luca engedélyezték számunkra a mese feldolgozását. A színpadon új történet születik, nem egy az egyben vesszük át valamelyik mesét. Ennek az az oka, hogy táncdramaturgiai szempontokat is figyelembe kellett vennünk, ez pedig megkívánta a változtatásokat – nyilatkozta Fodor Zoltán, az Inversedance vezetője, a darab koreográfus-rendezője azon a sajtótájékoztatón, amelyen részleteket mutattak be a készülő darabból. 
 
Az előadásban nem táncos szereplőket is láthat a közönség: Balássy Betty és Varga Feri is csatlakozott az Inversedance csapatához. A zenész házaspár a produkció nyitó– és záródalát írja, adja elő, emellett pedig mesélőként is végig jelen lesznek a színpadon. – Már a kislányunk születése előtt terveztük, hogy készítünk egy gyereklemezt, ezért nem volt idegen számunkra az a gondolat, hogy kicsiknek szóló dologban részt vegyünk. Nagyon örültünk az Inversedence megkeresésének. A dal még alakul: nekünk is volt egy elképzelésünk és Zolinak is, de végül úgy tűnik, neki volt igaza, az ő elképzelése a jó – mondta el a sajtótájékoztatón Varga Feri, aki azt is elárulta: mindig is szeretett volna színpadon játszani, de nincs igazán színészi vénája. Most, hogy ez a vágya is teljesülhetett, rájött: a színészet jóval nehezebb dolog, mint gondolta. 
 
A Nemzeti Táncszínház számára fontosak a gyerek- és ifjúsági előadások. Török Jolán, az intézmény igazgatója a kezdetektől fogva szem előtt tartotta azt a célt, hogy a felnőtteknek szóló művek mellett igényes, kicsiknek és fiataloknak szóló darabokat is rendszeresen bemutassanak. – Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek szóló minőségi előadásoknak kiemelt szerepük van a fiatalok művészeti nevelésében és így a személyiségük fejlődésében. Ezért is volt fontos számomra, hogy a táncszínház repertoárjában mindig legyenek gyerekdarabok. A Vackornak azért is örülök, mert két felnőtt gyermekem van, de mindkettő gyerekkorában jelentős szerepet töltött be a piszén pisze kölyökmackó – nyilatkozta az új bemutató kapcsán Török Jolán. 
 
 
Forrás: Nemzeti Táncszínház
 
 
2011.10.10
|


Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.