Total Recall – Az emlékmás

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (37)
A távoli jövőben a bányamunkások már nem ismerik az idegbecsípődés fogalmát, sőt, textilzsebkendőjük sem rejt rettenetes, sötét titkokat. Sőt, olyannyira jól megy nekik, hogy az ún. memóriabeültetési programokat – bármi is legyen az - is képesek megfizetni.
Igen, jól tetszenek sejteni, egy Philip K. Dick-mű megfilmesítésével van dolgunk, ráadásul az igen jól sikerült fajtából. Természetesen már készül az obligát remake is, mely borítékolhatóan romokba dönti a művel kapcsolatos VHS-korszakos emlékeinket. 
 
Douglas Quad azonban egy hasonló manőver következtében rádöbben, hogy hétköznapi személyazonossága egy titkos ügynököt rejt. Miután ez mások számára is világossá válik, Quad már sehol sincs biztonságban. Kiderül ugyanis, hogy legközelebbi hozzátartozóiban sem bízhat, mert szinte mindenki az életére tör. Ezért menekülni kényszerül a mutánsok birodalmába, ahol nem a tini nindzsa teknőcök várják.
 
  
kirsch
2011.11.07
|
Total Recall
amerikai akciófilm, 112 perc, 1990
Rendező:

Paul Verhoeven

Színész:

Arnold Schwarzenegger
(Douglas Quaid)

Sharon Stone
(Lori)

Michael Ironside
(Richter)

Rachel Ticotin
(Melina)

Ronny Cox
(Vilos Cohaagen)

Marshall Bell
(George)

Michael Champion
(Helm)

Ray Baker
(Bob McClane)

Rosemary Dunsmore
(Dr. Lull)

(11 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.