Szűz vonalban

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (2)
A különc és magányos középkorú férfi, Leroy végső elkeseredésében egy szexpartnerkereső vonalon próbál társat találni. A bizarr bemutatkozások közt felfigyel Patriciáéra – aki hozzá hasonlóan szereti a halrudacskát. Felhívja a nőt, ...
...akiről kiderül, hogy már szintén nem fiatal, viszont kellően bogaras, így azonnal egy hullámhosszra kerülnek. Miközben szinte egyfolytában a telefonon lógnak, egyre közelebb kerülnek egymáshoz: elmesélik a másiknak titkaikat, fantáziáikat, sőt becenevet adnak egymásnak. Közeledésük során azonban egyre több riasztó dolgot tudnak meg a másikról. Leroy ugyan nem volt mindenben teljesen őszinte az asszonyhoz, mégis főleg Pattinek vannak olyan tulajdonságai, melyek meg is gátolhatják a férfi által hőn áhított személyes találkozót... 
 
A beszédes című Szűz vonalban a 2004-ben meggyilkolt holland rendező, Theo Van Gogh 06 c. filmje nyomán készült. A nagyrészt a négy fal közt játszódó kamaradarab párbeszédei remekül vannak megírva: végig fenntartják az érdeklődést, így a néző kíváncsian várja, hová fejlődhet a két különös ember nem kevésbé különös kapcsolata.
 
A két főszerepet játszó színész alakítása is nagyszerű (John Turturro és Katherine Borowitz a való életben házaspár), ám – talán a telefon meghatározó jelenléte miatt – főleg hangjukkal, nem pedig arcukkal játszanak. Mindebből adódóan a Szűz vonalban mozgóképes alkotás helyett rádiójátékká válik; a képek csak illusztrálják a hallottakat, sőt az opus akkor is tökéletesen működik, ha csukott szemmel „nézzük”. 
fürkész
2012.01.05
|
Somewhere Tonight
amerikai-holland vígdráma, 85 perc, 2012
Két magányos ember találkozása egy szexvonalon.
Forgalmazza: CineReal
Bemutató: 2012. január 19.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.