Suzanne Collins: A kiválasztott

Az amerikai írónő disztópiatrilógiájának záródarabja. A nem túl távoli jövőben játszódó Az Éhezők Viadalában a 16 éves Katniss részt vesz egy kötelező túlélőjátékban, amit minden évben megrendeznek az Észak-Amerika romjain létrejött államban, Panemben.
Miután szerelmével (?), Peetával az oldalán megnyeri az életre-halálra szóló versenyt, a Futótűzben elindulnak a Győzelmi Körútra, melynek során az ország összes körzetét végiglátogatják – egy váratlan fordulattal azonban Katniss és (ál)jegyese ismét az arénában.
 
A már a Futótűzben ébredező lázongás A kiválasztottban végképp kitör: Panemben polgárháború dúl, melynek Katniss lesz az arca és szimbóluma. A még mindig csak tizenéves lány azonban emellett természetesen a harcokból is kiveszi a részét, miközben továbbra is sodródik két szerelme, Peeta és gyerekkori barátja, Gale között. 
 
Az Éhezők Viadala alapján Jennifer Lawrence főszereplésével készült filmet március 22-én mutatják be a magyar mozik. A Futótűz 2013 novemberében, A kiválasztott pedig valamikor 2015-ben érkezik – bár az utolsó könyvet valószínűleg két részre bontva fogják megfilmesíteni. 
 
Agave Könyvek, 2980 Ft 
 
2012.01.10
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.