A leleményes Hugo

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (23)
Édesapja halála után a kis Hugo Cabret egyedül él a 20-as évek Párizsában, méghozzá egy pályaudvar „kulisszái” mögött, az annak falai által alkotott labirintusrendszerben. A róla gondoskodó nagybácsi eltűnése miatt a kisfiú intézi...
...az állomás óráinak működtetését, szabadidejében pedig egy csodálatos gépembert, ún. automatont javítgat. A ritka kincset még apja hagyta rá, és a fiú biztos benne, hogy ha működésre bírja a szerkezetet, kap valamilyen üzenetet az elhunyttól. Hogy célját elérje, sajnálatos módon különféle mütyüröket kell lopkodnia a pályaudvar játékboltosától, aki rajtakapja a kis tolvajt. Így ismerkedik meg Hugo a férfi, Georges papa keresztlányával, a vele egyidős Isabelle-lel. A fiú és a lány ezután sok izgalmas kalandot él át együtt, melyek során nemcsak Georges papa titkára jönnek rá, de felfedezik a mozizás varázslatos kezdeteit is. 
 
Martin Scorsese a 2004-es Aviátor után – melyben a 30-as, 40-es évek Hollywoodjának egyik kulcsfiguráját, Howard Hughest hozta közel a nézőhöz – ismét a film világába vezető kvázi-életrajzi filmet rendezett, egyúttal elkészítette pályája első ifjúsági filmjét. Ennek folyamán Brian Selznick eleve igen filmszerű, számos, storyboardra emlékeztető illusztrációt tartalmazó könyve, A leleményes Hugo Cabret alapján dolgozott, így művében több a rajongás és a mese, mint a száraz tény. Ám mindez ne riassza vissza a felnőtteket, hiszen a filmkészítés európai hőskorába kalauzoló alkotás valójában óda a mozihoz, így erősen ajánlott minden filmbolondnak is. 
fürkész
2012.02.23
|
Hugo
amerikai kalandfilm, 126 perc, 2011
A Hugo egy árva kisfiú története, aki egy párizsi pályaudvar falai mögött éli titkos életét.
Rendező:

Martin Scorsese

Színész:

Chloë Grace Moretz
(Isabelle)

Asa Butterfield
(Hugo Cabret)

Sacha Baron Cohen
(Állomás felügyelő)

Ben Kingsley
(Georges Mélies)

Ray Winstone
(Claude nagybácsi)

Jude Law
(Hugo apja)

Emily Mortimer
(Lisette)

Christopher Lee
(Monsieur Labisse)

Michael Stuhlbarg
(Rene Tabard)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. március 1.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.