A vér és a méz földjén

olvasói
5/10 (29)
Közvetlenül a kilencvenes években tombolt délszláv háború előtt szeret egymásba Szarajevóban egy szerb fiú, Danijel és egy bosnyák muszlim lány, Ajla. Ám a bimbózó kapcsolatot derékba töri a háború, ahol ők ketten természetesen...
...ellentétes oldalon állnak. Sőt a fiú – apai nyomásra – egy szerb katonai csapat vezetője lesz. Ebben a minőségében esélye nyílik maga mellé venni (igaz, szolgaként) a lányt, aki akkorra már a csetnyikek foglya. Kapcsolatuk azonban innentől kezdve még drasztikusabban megváltozik, hiszen Ajla, aki a háború előtt festőművész volt, nehezen bírja a rabságot, Danijel pedig szenved attól a helyzettől, hogy embert kell ölnie. 
 
Mivel a színészi pályán szinte mindent elért, amit csak lehet, nagyon is logikus lépés volt Angelina Jolie-tól, hogy rendezni kezdett (ha nem is minden előzmény nélkül, lásd 2007-es, A Place in Time című dokumentumfilmjét). Ahogy az sem meglepő, hogy a kortárs filmvilág egyik legnagyobb sztárja élénk érdeklődést mutat egy ilyen kockázatos téma iránt, mint a délszláv etnikai konfliktus, hiszen köztudott, hogy Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nagykövete, és ebben a szerepkörében folyamatosan figyelemmel kíséri az egykori háborús gócpontokat. 
 
Háborús filmjét ugyanakkor erősen érzelmi alapon, nem pedig a történelmi pontosság igényével közelítette meg (saját bevallása szerint nőként és anyaként dolgozta fel a témát): valójában a jól ismert Rómeó és Júlia-sztorit látjuk újból megelevenedni, melyhez ezúttal hazánk helyszínei nyújtanak hiteles hátteret. 
firkász
2012.02.23
|
In the Land of Blood and Honey
amerikai háborús film, 127 perc, 2011
A délszláv háború alatt szeret egymásba a szerb Danijel és a bosnyák Ajla. Ellenséggel hálni azonban sosem egyszerű.
Rendező:

Angelina Jolie

Színész:

Serbedzija Rade
(Nebojsa)

Zana Marjanovic
(Ajla)

Goran Kostic
(Danijel)

Nikola Djuricko
(Darko)

Branko Djuric
(Aleksandar)

Ermin Bravo
(Mehmet)

Boris Ler
(Tarik)

Goran Jevtic
(Mitar)

Ermin Sijamija
(Vuc)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. március 1.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.