Kedvenc helyek

Mïus: World Is Changing

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (5)
[ alternative / electro / pop ] Zenekar megalakul 2011 nyarán. Zenekar ez év decemberéig megír pár erős számot. Zenekar önerőből feljátssza, kiadja, terjeszti az anyagot. Na így kell ezt! Ha valami tényleg jó, az hamar utat tör magának a közönség felé, a duó bemutatkozó minialbuma pedig kiváló munka.
A Horányi Juli és Álmos Gergely alapította Mïus nem sokat teketóriázott: pár hónap alatt összerakott négy aprólékosan kidolgozott, könnyed számot, amiket mindenki meghallgathat a páros Soundcloud oldalán, de közben készül a nagylemez is - utóbbi az aktuális ízelítő meghallgatása után nagyon finom kis anyagnak ígérkezik. Juli közben The Blue nevű projektjét sem hanyagolta, melyben a berlini producerrel, Carlos-szal közösen játszanak nu jazzes, electrós dalokat, egyre nagyobb közönségnek.  
Az énekesnő azonban nem hanyagolja el az itthoni dolgait sem, ennek köszönhető a World Is Changing EP is, mely egy fain kis slágerrel (Far Away) indul - ebbe tényleg nehéz lenne belekötni. Juli hangja nem mély, nem is magas, nagyon kellemes tartományban mozog, ahogy a dalok is az electro és hangszeres zene közti komfortzónában mocorognak. A Not The Same például sötétebb, triphoposabb szerzemény fenyegető gitárokkal, a World Is Changingben, valahol a háttérben ott van Reznor világvégehangulata, de az egész kislemez inkább a Morcheebát idézi.
 
Iparkodni a nagylemezzel!
fejes
2012.03.02
|


Játék
A 2008-ban alakult csapat joggal titulálható az európai színtér egyik legelismertebb keltapunkzenekarának.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.