Sziklakórház

A Sziklakórház állandó kiállítása
Budapest, Sziklakórház Atombunker Múzeum
A Budai Vár alatt található Sziklakórház különleges létesítmény, nem mindennapi élményben lesz részünk, ha megtekintjük a várhegy mélyén berendezett állandó kiállítást.
A világon egyedülálló, évtizedeken át titkosan üzemeltetett létesítményt a budavári barlang- és pincerendszer termeibe építették, ahol most a tárlatvezetés 60 perce alatt kb. 1 km hosszú sétát tehetünk. A volt titkos kórház és atombunker termeiben végigjárjuk többek között a II. világháborús hadikórház és egészségügyi kiállítást, az atombunker és polgári védelmi kiállítást, és megnézhetjük a hátborzongató háborús orvosi eszközöket és műszereket is, mindezeket eredeti környezetükben. 
 
Az élethű viaszbábuk által megteremtett háborús, kórházi környezet végigjárása mindenképpen maradandó élményt ígér, a tartalmas és izgalmas vezetésnek köszönhetően pedig egy percig sem fogunk unatkozni. 
Cliff
2012.02.20
|
(4 kép)


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.