Bosszúállók: újabb rekord

Újabb jegybevételi rekordot döntött az elmúlt hétvégén az észak-amerikai mozikban a Bosszúállók című szuperhősmozi. Mint arról korábban írtunk, a képregényfilm bemutatásának nyitó hétvégéjén több mint 207 millió dollárt keresett...
...az Egyesült Államok-beli és kanadai filmszínházakban, amivel a valaha elért legjobb nyitó hétvégét produkálta. Joss Whedon rendezése ezúttal újabb bravúrt hajtott végre: az első film lett Hollywood történetében, melynek bemutatásának második víkendjén is sikerült 100 millió dollár fölé tornáznia bevételét. A Scarlett Johanssontól Jeremy Renneren át Robert Downey Jr.-ig a legnagyobb sztárokat felvonultató mozi a múlt péntek-szombat-vasárnap nem kevesebb, mint 103,2 millió dollárt termelt, így a rekorddöntés mellett természetesen továbbra is első az észak-amerikai TOP 10-es listán. 
 
A sikernek pedig az óriási bevételen kívül is meglett az eredménye: a múlt hét közepén a filmet gyártó Disney bejelentette, hogy megkezdődtek a Bosszúállók folytatásának munkálatai. A hétvégén pedig a stúdió azt is közzétette, hogy a mű világszerte elért eredménye átlépte az egymilliárd dolláros határt. 
 
Az észak-amerikai jegybevételi toplista második helyére egy premierfilm, a Bosszúállók sikerétől jócskán lemaradó Éjsötét árnyék, Tim Burton rendező és Johnny Depp színész nyolcadik közös munkája kapaszkodott fel, szolid 28,8 milliós eredménnyel. A bronzérmes pedig – egészen szerény 6,3 millió dollárral – a Think Like a Man című romantikus komédia lett.
 
bbc.co.uk
2012.05.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.