Visszatérnek a Sötét zsaruk - Will Smith-interjú

Will Smith tíz évvel a második Men in Black mozi után visszatér a sorozathoz, hogy fekete öltönyben és sötét napszemüvegben utazzon vissza az időben. A sztár a premier apropóján a folytatásokról, a 3D-ről, a hatvanas évek UFO-iról és a fiáról mesélt.
Tíz év telt el az előző MIB mozi óta. Mi tartott ilyen sokáig?
 
Csak vártunk az inspirációra. Ha az emberek megnézik a filmet, látni fogják, hogy a történet és a karakterek miatt megérte várni. Sokkal erősebb koncepciója van, mint az előző két résznek. Nagyon kevés olyan szériáról tudok, ahol a harmadik epizód erősebb az elődjeinél. Ez a nagy köztes űr megengedte nekünk, hogy különösebb hype nélkül ötletelhessünk. Volt néhány alkalom, amikor ismét elölről kellett kezdenünk agyalni a sztorin, hogy végül egy olyan történettel álljunk elő, ami képes megállni a saját lábán. 
 
Bill Hader játssza Andy Warholt a filmben. Ki másról nem tudhattuk rajta kívül a hatvanas években, hogy ő is az idegenekhez tartozik? 

 
(nevet) Az egész hatvanas évekről! Hogy kiket leplezünk le? Az MIB főhadiszállásán ismét lesz egy monitor, ami az ismertebb köztünk járó idegenek fotóját fogja mutatni. Láthatók lesznek a háttérben. Csak figyelni kell. 
 
Hogyan látja a speciális effektusok fejlődését az előző Men in Black-filmek óta? 
 
Bármit megtehetünk, a képzelet többé már nem szabhat határt. Vicces, mert kb. ugyanez történt a zenevilágban is úgy tizenkét évvel ezelőtt. A különféle digitális eszközök elterjedésére gondolok. A fiam iPhone-nal rögzíti a dalait. Ez őrület! Bármikor felmondja az eszébe jutó szövegeket a mobiljára. Ugyanez történik most a filmiparban. Bármi, ami eszedbe jut, könnyedén átültethető a filmvászonra. Megszűntek a korlátok. Persze mindig van egy első hullám. Egy új technológiát eleinte mindenki használ, mert divatos, de később csak azok maradnak, akiket igazán érdekel a dolog, és tényleg van érzékük hozzá. Mindig van egy időszak, amikor egy újdonságra mindenki rákattan. 
 
Mint a 3D mostanság… 
 
Pontosan. Mindenki készíthetett háromdimenziós filmet, de az első hullám elmúltával már kevesebben maradtak. Úgy hiszem, hogy a 3D-s technológiát ma már az igazán nagy tudású művészek abba az irányba tudják vinni, hogy különleges maradhasson. A Men in Black új részét egyszerűen muszáj volt 3D-ben készítenünk. Ez a mozi szinte megkövetelte ezt a technológiát.  
 
Nem készít túl sok folytatást. Azt hiszem a Bad Boys mellett az MIB kapott csak folytatást a

karrierjében. Viszont sok olyan filmje van, aminek akár lehetne második része. Mi alapján választ? 
 
Érzésem szerint kb. még tíz olyan mozi van bennem, amiben sokat ugrálhatok, lövöldözhetek, futhatok és harcolhatok (nevet). Hamarosan elérem azt a kort, amikor ez már nem fog olyan könnyen menni, és le kell állnom az efféle filmekkel. Nekem pedig eszem ágában nincs kihagyni az efféle mozikat. Például engem kifejezetten érdekelne egy Bad Boys 3, mert izgalmas lenne, hová fejlődtek ezek a karakterek, de csak abban az esetben vállalnám el, ha a film után az emberek azt mondanák, hogy ez jobb volt, mint az előző részek.  
 
Nehéz manapság jó történeteket találni? 
 
Nem nehezebb, mint régen, egyszerűen csak… Nem lecsapni kell rájuk, hanem időt hagyni nekik, hogy érlelődjenek. Idő kell a megfelelő előkészítéshez.  
 
Ismét Jadennel dolgozik, aki fantasztikus volt A karate kölyökben. Büszke a fiára? 

 
Óh, istenem… Azt a filmet elképesztő volt leforgatni. Jaden tizenegy éves volt, mi pedig elvittük őt Kínába forgatni, és a nyelvi akadályok sokkal nagyobbak voltak annál, mint hittük. Nagyon hosszú munkanapjaink voltak, Jaden ráadásul meg is sérült. Egy hónappal tovább forgattunk az országban, mint ahogy terveztük. Ha a nyugati társadalomból jössz, akkor Kína legalább annyira idegen lesz számodra, mint a Mars (nevet). Nem volt egyszerű dolga Jadennek. Olyan harcművészeti edzéseken vett részt, ahol a társai olyan srácok voltak, akiket már kétéves koruk óta harcművészeknek neveltek. Az egész életüket erre tették fel. Borzasztóan bonyolult forgatás volt, és büszke vagyok rá, hogy végigcsinálta. Jelenleg egy After Earth című mozit forgatunk együtt Costa Rica dzsungeljeiben. Legutóbb egy olyan jelenetet vettünk fel vele, ahol nyakig merült a dzsungel folyójába, hogy egy tutajt toljon. Ez alapján úgy tűnhet, mintha rossz szülő lennék, pedig ezek egészen hihetetlen élmények. A Föld bolygó kihalt a filmben, és a kissrácnak egyedül kell megtennie száz kilométert az elnéptelenedett területen. 
Tulu/InterCom
2012.05.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.