King Curling

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (11)
Ha ez a film a távoli Amerikában készült volna, akkor tutira Will Ferrell lett volna a főszereplője, és John C. Reilly az ellenlábasa – lásd Taplógáz: Ricky Bobby legendája –, de A nagy Lebowski bowlingos jelenetei...
...és a Kidobós: Sok flúg disznót győz is beugranak referenciaként, szóval nem kell pont norvégnak lenni ahhoz, hogy egy jól bejáratott formulát valaki ügyesen vigyen vászonra – de egy kis észak-európai idiotizmus azért segít.
 
Ami azt illeti, a norvég filmgyártásnak jó évei vannak mostanában. Hatalmas siker volt világszerte a nálunk a Titanic Filmfesztiválon futott horrorvígjáték/áldoku, A trollvadász, pár hete került nálunk is a mozikba a szintén nemzetközi sikereket arató Fejvadászok, és most jön Ole Endresen fesztiválkedvence, a King Curling, ami ugyan nem tesz le újat az asztalra, de amit csinál, azt jól csinálja. 
 
Eleve ott van a curling, és tényleg nem akarok senkit megbántani, de ha van értelmetlen, az izgalmat és az igazi teljesítményt nélkülöző sport, hát ez volna az, vagyis igazán hálás alapanyag egy vígjátékhoz, abból is a lehető legidétlenebbhez. Itt jön képbe Truls Paulsen (Atle Antonsen, John Cleese kissé elhízott skandináv hasonmása), a curling perfekcionista bajnoka, aki heveny idegösszeroppanás után tér vissza a jégre pohos csapatával, hogy a pénznyereményből egy régi barátja tüdőlebeny-műtétjét finanszírozza. Persze nem a kiszámítható történet viszi el a filmet, hanem a valóban idiotizmusba hajló arcok és a rendező tökéletes vígjátéki időzítése – mert nem mindegy, hogy egy poént meddig tartunk ki, és mikor engedünk el!  
Vízer
2012.07.20
|
Kong Curling
norvég vígjáték, 90 perc, 2011
Truls, a curling egykori bajnoka megtudja, hogy régi edzője nagyon beteg, és csak egy drága műtét segíthet rajta. Összetrombitálja hát az egykori bandát, hogy együtt nyerjék meg a bajnokságot.
Rendező:

Ole Endresen

Színész:

Atle Antonsen
(Truls Paulsen)

Linn Skaber
(Sigrid Paulsen)

Harald Eia
(Arne)

Ane Dahl Torp
(Trine Kristine)

Anne Marit Jacobsen
(Jill)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. július 26.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.