A testőr
Tatabánya, Jászai Mari Színház, 2014. január 26. 15:00
Klasszikus vígjátékkal nyitja új színházi évadát a Jásza Mari Színház Tatabányán. A teátrum Molnár Ferenc A testőr című darabját a Győri Nemzeti Színházzal közös produkcióban állítja színpadra. Hűen az idei évad mottójához…

…„Utak és tükröződések”, ebben a vígjátékban a színész férj a testőr szerepébe bújva keresi az utat a feleségéhez.

A színész és színésznő házassága szürkévé, magánéletük unalmassá vált. A színész elhatározza, hogy próbára teszi felesége hűségét. Hogy az asszony ne ismerje fel, egy testőr bőrébe bújik. A színészből lett testőr sziporkázik az új szerepében, minden tehetségét bevetve próbálja elcsábítani a nőt. Élete legjobb alakítását nyújtja, mégsem lehet boldog a végkimeneteltől, hiszen nem tudja elcsábította-e az asszonyt, vagy visszahódította? Mivel a felesége is nagyszerű színész, nem lehet biztos benne, hogy felismerte-e benne a férjét, vagy egy idegen testőrbe szeretett bele? Ebből a csapdahelyzetből hogyan lehet jól kijönni? 

A kettős szerepből számtalan mulatságos helyzet adódik, amiben remek partnerek a színészek: Crespo Rodrigo, Bakonyi Csilla, Csankó Zoltán, Töreky Zsuzsa, Honti György, Bende Ildikó, Menczel Andrea. Guelmino Sándor rendező pedig remek arányérzékkel formálta meg az előadást. 

-kó -la
2012.09.21