Egy korszerű boszorkány hétköznapjai
Békéscsaba, IBSEN Ház, 2013. június 8. 10:00
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház az Egy korszerű boszorkány hétköznapjai című mesejátékát Kolozsi Angéla álmodta színpadra. Ludmillához, a technikát rajongva imádó, korszerű boszorkányhoz látogatóba érkeznek a barátnői, Szeverina és Hilária.

Jelen van még Fülöp, Ludmilla személyiségzavaros, hipochonder baglya, valamint (a bútorok mögött bujkálva) Líviusz, Ludmilla új macskája is.

„A technika varázslatos - varázsolni épp ezért idejétmúlt dolog! A gépek mindazt tudják, amit egy valamirevaló boszi!" - állítja Ludmilla, messzire hajítva varázspálcáját. Aztán bekapcsolja a háztartásában fellelhető összes gépet, és ámulattal hallgatja, ahogy a kütyük zúgnak-búgnak, zörögnek és zakatolnak. Ám Ludmilla környezetében nem mindenki nézi jó szemmel ezt a rajongást. 

A bemutatón Ludmilla, az előadás főszereplője hatalmas tömeget varázsolt az úti pálcájával a varázs show-ba, amit a Napsugár Bábszínházban Hilária és Severina legjobb boszibarátnői szerveztek. Nem maradt el a bábok közeli vizsgálata, kicsik és nagyok egyformán csodálkoztak rá a rengeteg színpadi trükkre, varázslatra, ami az előadás során egyik ámulatból ejtette őket a másikba. A gyerekeket az érdekelte, hogy hogyan, mitől világít a varázspálca, hogyan színeződött át Líviusz, a felnőtteket az az aprólékosság varázsolta el, ami a díszletek, a bábok minden elemét életszerűvé, szerethetővé tette. Ha nem is voltál ott a bemutató napján, megnézheted még az előadást a sok kütyüvel és a színpadi trükkökkel együtt. 

oops
2013.03.13