Pettson és Findusz
Budapest, Budapest Bábszínház, 2019. május 5. 14:00
Sven Nordqvist történetei világszerte népszerűek. A svéd szerző maga illusztrálta könyveinek címszereplői egy magának való falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz.

Kapcsolatuk tökéletesen leképezi a sokszor vicces, máskor bonyolult szülő-gyerek kapcsolatot annak minden örömével, fájdalmával és félreértésével együtt. Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig – mint minden felnőtt – szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját. 

A négy Pettson és Findusz-könyv (Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt, A kandúr szülinapi tortája, Lesz nemulass, Findusz és Pettson karácsonya) szellemes adaptációját Fekete Ádám készítette, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábrendező szakosa, Bereczki Csilla.

A főszerepeket Ács Norbert (Pettson) és Ellinger Edina (Findusz) alakítják. Mellettük Bercsényi Péter (Muklafiú), Mórocz Adrienn e.h. (Muklalány), Rusz Judit/Semjén Nóra (Intrikus csirkék, egerek), Pallai Mara/Krista Anita (Andersson néni), Csajághy Béla/Teszárek Csaba (Gustavsson) láthatók az előadásban. A zenét Márkos Albert komponálja, a teret és a bábokat Lisztopád Krisztina jegyzi, a mozgást Hegymegi Máté e.h. tervezi.

2013.05.31