Abigél hazatér - Színházi premier a debreceni Főnix Csarnokban
Debrecen, Főnix Csarnok, 2013. november 16. 19:00
A nagy érdeklődés miatt több szektort kell megnyitni a Főnix csarnokban, hogy minden érdeklődőnek helyet tudjanak biztosítani az Abigél debreceni premierjén. Alig néhány jegy kapható még a november 16-i előadásra, ahol teltházra lehet számítani.

Már közel 3000 jegyet adtak el Szabó Magda Abigéljének színpadi adaptációjára, amely most debütál először a városban. Szinte az összes jegy elfogyott, a csarnokban pedig újabb ülőszektorokat kellett megnyitni, hogy minden érdeklődőt be tudjanak engedni. „Az megszokott, hogy egy koncert teltházas, de színházi előadások ritkán szoktak ilyen kiemelt érdeklődésre számot tartani. Ráadásul nem egy külföldi sikerprodukcióról van szó, hanem egy hazai műről, hazai szerzőtől. Megtisztelő számunkra, hogy ez a darab ilyen népszerű Debrecenben” – nyilatkozta Horváth Csaba, a Bánfalvy Stúdió ügyvezetője, aki hozzátette, erre az alkalomra átalakították a díszletet a jobb láthatóság érdekében.

A darabot Szikora János rendező a legendás tévésorozat Torma Piroskájával, azaz Bánfalvy Ágnessel állította színpadra, aki ezúttal Horn Micit játssza. Mellette olyan nagy színészek vállalták el a kultikus figurák alakítását, mint Trokán Péter, Száraz Dénes, Hujber Ferenc, Kiss Ramóna vagy Fábián Anita.

2013.11.11