Így készült a Mission: Impossible – Titkos nemzet
Az M:I franchise filmjei kétségtelenül izgalmasabbak az átlagos akciómoziknál, lévén a trükkök nagy részét nem CGI-vel, hanem régimódi kaszkadőrmutatványokkal veszik fel, így bőven vannak izgalmak a forgatásokon.

10. A filmet eredetileg idén karácsonykor tervezték bemutatni, de aztán belátták, hogy az új Star Wars epizóddal nem érdemes packázni, így inkább előrehozták a premiert a nyárra. A döntésben közre játszhatott az is, hogy a Star Wars hetedik részének rendezője, J.J. Abrams producerként érintett a Mission: Impossible franchise-ban. 

9. Egy másik Star Wars-film is okozott zavart az erőben. A jövő évi SW spin-off a Rogue One címre hallgat, és a Paramount jelezte, hogy ez összetévesztheti a Rogue Nation alcímű M:I-filmre jegyet váltó nézőket. Végül a két stúdió abban állapodott meg, hogy addig nem reklámozza a jövő évi Star Warst, amíg a Mission: Impossible - Rogue Nation ki nem futotta magát a mozikban. 

8. Eredetileg a Paramount a negyedik részt jegyző Brad Birdöt akarta visszaültetni a rendezői székbe, csakhogy ő akkor már lekötötte magát a Disneyhez a Holnapoliszra, így nem tudta vállalni a munkát. A beugró Christopher McQuarrie-t maga Cruise javasolta, mivel már együtt dolgozott vele a Jack Reacher filmen. 

7. Az előző részben megismert teljes csapattal akarták forgatni a Titkos nemzetet, csakhogy Paula Patton időegyeztetési problémák miatt nem ért rá a forgatás idején, így a karakterét kiírták a történetből. 

6. A női főszerepet eredetileg Jessica Chastainnek ajánlották fel, aki sokallta, hogy az akciójelenetekben dús szerepre közel fél évet kellene készülnie, ezért nem kért a dologból. Így jött a képbe egy nagyrészt ismeretlen svéd színésznő, Rebecca Ferguson.  

5. A Szindikátus nevű titkos, nemzetközi szervezetet nem az alkotók találták ki, hanem már az eredeti tévésorozatban is szerepelt a csapat ellenfeleként. Felvezetésként már az előző rész végén bedobták a nevet a köztudatba. 

4. Bár Tom Cruise karrierje bővelkedik a sikeres filmekben, a Mission: Impossible az egyetlen, amihez folytatást/folytatásokat készített mostanáig. A Jack Reacher folytatásának és a Top Gun második részének érkezésével ez megváltozhat. 

3. Tom Cruise hat alkalommal sérült meg a forgatás során. 

2. A jelenetben, amikor felkapaszkodik az Airbus oldalára, valóban a színészt láthatjuk, ahogy felszáll a gép oldalán egészen 1500 méter magasságig. A szcénát összesen nyolcszor vették fel, és Cruise egy speciális kontaktlencsét viselt, hogy ki tudja nyitni a szemét az elképesztően erős szélben. 

1. Ez az első olyan Mission: Impossible epizód a franchise történetében, ahol az IMF csapat összes tagja M:I veteránnak számít, vagyis szerepelt már legalább egy Mission: Impossible-filmben. 

2015.08.05