Chesley B. Sullenberger és Jeffrey Zaslow: Sully - Csoda a Hudson folyón
2009 januárjában bejárta a világsajtót, hogy egy pilóta páratlan ügyességgel kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban. A könyv főszereplője, „Sully", azaz Sullenberger kapitány úgy mentette meg a bajba került gépen tartózkodók életét, hogy a Hudson folyó vizére szállt le.

A szenzációs landolás, pillanatok alatt világszerte hőssé, példaképpé avatta a kapitányt. A Cartaphilus Könyvkiadónál most megjelent kötetben erről a csodás megmenekülésről olvashatnak. 

„Az életem egésze vezetett oda, hogy biztonságban szálltam le a folyóra" 

2009 januárjában Chesley Sullenberger kapitány kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban. "Sully" pilótatársával együtt úgy mentette meg a bajba került gépen tartózkodó 155 fő, az utasok és a személyzet életét, hogy a Hudson folyó vizére szállt le siklórepülésben. A szenzációszámba menő landolás, melynek során a kapitány higgadt profizmussal óvta meg a rábízott repülőgépet a tragédiától, pillanatok alatt világszerte hőssé, példaképpé avatta Sullyt.  

Sullenberger kapitány élettörténete kézenfekvő magyarázattal szolgál helytállására. Kiderül belőle, hogy hosszú és fordulatos pályája során mindvégig olyan értékeket tartott szem előtt - elsősorban az odaadást, a kötelességtudatot és a felkészültséget -, amelyek révén a legnehezebb kihívásokkal szembesülve is a siker reményében tehette dolgát. Az olvasók elé tárt életével arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy a napjainkban oly gyakori bizonytalanságok, konfliktusok és tragikus események közepette is érdemes küzdenünk az általunk fontosnak tartott célokért, értékekért,  mert kitartásunk eredményeképpen a váratlan helyzetekkel is optimistán és bátran nézhetünk szembe. 

A könyvből Tom Hanks főszereplésével filmadaptáció is készült, melyet 2016. szeptember 8-tól vetítenek a mozik.

Cartaphilus Könyvkiadó, 2016, 3490 Ft 

2016.09.12