Peer Gynt különleges helyszíneken
Budapest, Stúdió "K", 2017. június 18. 19:00
Különleges, a nagyközönség számára ritkán látható helyszíneken játszódik a Peer Gynt, a Stúdió K új darabja Hegymegi Máté rendezésében. A fizikai színházi szakon végzett rendezőtől ezúttal egy helyspecifikus előadást láthatunk.

Henrik Ibsen 150 évvel ezelőtt született drámája ezúttal a kevesek által ismert Kőbányai Pincerendszeren és Dreher-villán keresztül vezet végig minket Peer Gynt személyes drámáján.  

Peer Gynt állandóan úton van, hogy sehová ne kelljen megérkeznie. A darabban őt követjük végig a Stúdió K-ból a városszéli, elhagyatott helyre, ahol a csupasz, szürreális, labirintusos tér Peer Gynt történeteivel, emlékeivel telik meg. Az előadásban fontos szerepet kap az utazás, a vándorlás, mely Peer belső valóságának egyfajta kivetülése, így a rendezés formailag is reflektál a főszereplő belső küzdelmeire. A darab további helyszíneit – mint a Stúdió K Színház, a buszút vagy a Dreher-villa – Peer életének külső és belső, a tudatalattijában játszódó történések töltik fel: vágyak, érzések, emlékek. 

2017.06.12