Repül az alma
Budapest, Kolibri Pince Színház, 2019. május 23. 15:00
A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta.

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. Vajon miért? Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?

Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel futott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi Teater de Ville rendezője, Benedek Judit vitt színpadra. A rendezőnőnek a Kolibriben bemutatott korábbi munkái közé tartozik a svéd színházzal koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik.

Az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház népszerű művészei számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nemcsak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet...  

2018.04.10