Női sötét zsaruval újít a negyedik Men in Black-mozi
Miután Will Smith és Tommy Lee Jones párosa háromszor rúgta szét a földönkívüliek valagát, a felállásban már nem maradt több kraft, és a Sonynál tudták, hogy újítaniuk kell.

Egy ideig egy igencsak merész 21 Jump Street/Men in Black crossover filmben gondolkodtak, de úgy tűnik, túl veszélyes lett volna egy filmmel két sikeres franchise-t is tönkrevágni, így inkább valami hagyományosabb megoldást kerestek. A nagy kérdést, hogy kik ugorhatnak be Jones és Smith helyére, végül egy ügyes húzással oldotta meg a stúdió: azt a Tessa Thompson–Chris Hemsworth párost tették meg főszereplőnek, akik egészen kiválóak voltak együtt a Thor: Ragnarökben. 

A Men in Black International Sötét zsaruk a Föld körül magyar címmel idén nyáron érkezik a mozikba. A sztori szerint a sötét zsaruk régóta védik az emberiséget az univerzum söpredékétől. Az új nagy ügy a londoni iroda munkatársaihoz fut be egy rejtélyes gyilkosság formájában, és a nyomozás során hőseinknek körbe kell utazniuk az egész földet, miközben azt is sikerül kideríteniük, hogy tégla van a szervezet nyomozói között, aki aknamunkájával súlyos veszélyt jelent a földlakókra. 

A stáb tényleg komolyan vette a film nemzetköziségét, ugyanis London és New York mellett még Olaszországba és Marokkóba is elugrottak forgatni. Nem titok, hogy a Sonynál a franchise újraélesztésében gondolkodnak, szóval siker esetén jöhetnek dögivel a folytatások a Thomspon–Hemsworth páros részvételével. 

(Hazai bemutató: 2019. június) 

2019.01.21