Shreds
Budapest, Nemzeti Táncszínház, 2019. december 17. 19:30
Hámor József, Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas koreográfus legújabb előadásával kívánja újraéleszteni eddig évekig szunnyadó, projekt szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét.

Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. Keresünk, kötődünk, kitartunk. Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Címszereplője az emberek közötti finom és szakadékony valami, ami miatt nem vagyunk sem rendíthetetlenül magányos kősziklák, sem szerencsétlenül magunkra maradtak. A láthatatlant gyakran sejtelmes sziruppal, vagy éppen félelmes szakralitással szokás szervírozni. A darab ezzel szemben könnyeden közelít a súlyossághoz, amiben komoly segítségére van Hámor József egyszerre éteri, mégis játékos zenéje.

Az előadás a Gangaray Dance Company, a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója. Az előadás koreográfusa, zeneszerzője és fénytervezője Hámor József, a GDC Művészeti vezetője.

2019.04.17