Terézvárosi Búcsú
Budapest, Eötvös u. – Szófia u., 2019. október 12 - 13.
Koncertek, kiállítások, helytörténeti séta, kézműves- és gasztronómiai vásár, fotószínház, vásári játékok, gyerekprogramok, verkli és kosztümös felvonulás is várja a látogatókat Terézváros évszázados hagyományokkal bíró összművészeti rendezvényén.

„Nagy sokadalom szokott botorkálni a sátorok kifeszített kötelei között; természetesen itt van a Terézváros minden szép leánya is” – írja Krúdy Gyula a rendezvényről, mely őrizve a hagyományokat idén ősszel is igazi búcsúhangulatot varázsol a VI. kerületi Eötvös és Szófia utcába. A vásári forgatagban családi programok sokasága mellett kézműves- és gasztronómiai vásár, óriáskosztümös felvonulás, örökzöld filmslágerek a Kerka Táncegyüttes előadása, a DanceFormers Tánciskola jóvoltából salsabemutató és tánctanítás, valamint számos koncert szórakoztatja az egybegyűlteket. Szombaton fellép a Strokes Ütőegyüttes, este a kézdivásárhelyi The Crazy Plumbers és a Balkan Fanatik zenél, előttük, délután a PASO áll színpadra, ezúttal a legkisebb korosztályt célozva meg, a vasárnapi fő attrakció pedig Kovács Kati, majd 19:30-tól a Honeybeast koncertje lesz. 

A rendezvényhez kapcsolódóan hétfőtől péntekig ingyenesen tekinthető meg a 10 éves az Eötvös10 – jubileumi kiállítás, az elmúlt 10 év kiállítóinak alkotásaiból nyújtva válogatást az Eötvös10 Pincegalériájában, az emeleti galériában pedig október 9. és november 14. között Benk Katalin Üzent az ősz című kiállítása látható – szintén díjtalanul. Szombaton helytörténeti sétára várják az érdeklődőket Kis pesti kocsmatörténet címmel Maczó Balázs várostörténész vezetésével, ahol a résztvevők annak járhatnak utána, hogy milyen módon engedte ki a fáradt gőzt a századforduló pesti polgára. A 10 órakor induló sétán regisztráció nélkül lehet részt venni, találkozás az Operaház előtt.

A rendezvény minden programja ingyenes!

2019.10.03