Korhatáros csajos vígjáték érkezik nőnapra
Mia (Rose Byrne) és Mel (Tiffany Haddish) látszólag ég és föld, egyedül a habitusukban egyeznek: mindketten elég rámenősek. Ehhez képest ők a legjobb barátnők, és még egy közös kozmetikai vállalkozást is sikerre visznek.

Csakhogy érkezik egy csábítónak tűnő kivásárlási ajánlat, ami felerősíti a különbözőségeiket, és lassan, de biztosan egymás ellen fordítja a két barátnőt. Megér annyit az üzlet, hogy tönkretegyék miatta a barátságukat? Röviden ennyi a Mint egy főnök című vígjáték sztorija, ami jövő márciusban érkezik a mozikba. 

 

 

Bár a korhatáros komédiák már messze nem számítanak akkora biznisznek, mint régen, a stúdiók még nem adták fel a dolgot, és időről időre megpróbálkoznak a műfajjal. Most épp a Paramount adta be a derekát, akik még 2017-ben kezdték meg az eleinte még Limited Partners címen futó komédia fejlesztését. A projekt azonban akkor indult csak meg igazán, amikor 2018 nyarán egy licitháborúban sikerült megszerezniük hozzá Amerika egyik legnépszerűbb női komikusát, Tiffany Haddish-t. 

 

Haddish jelenléte mások számára is vonzóvá tette a projektet, így jött képbe a komédiákban jártas Rose Byrne (Rossz szomszédság), valamint egy látványos külsőségekkel teli mellékszerepben Salma Hayek is, aki szabályosan lubickolt abban, hogy főgenyát játszhat. A rendező pedig az a Miguel Arteta lett, aki pont Hayek oldalán, a Beatriz, mint vendég című pompás kis független filmben mutatta meg, hogy milyen szociális érzékenység rejtőzik benne. Nem vagyunk biztosak abban, hogy erre az új filmjében is módja lesz, de ha szerez nekünk másfél órányi nevetést, már jók vagyunk. 

 

(Hazai bemutató: március 5.) 

2019.12.16