Kultúrházak éjjel-nappal 2020
Országszerte, 2020. február 14 - 18.
Közel ezer ingyenes program várja a látogatókat országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton. A tizennégy éves akció célja, hogy a közösségi színterek, művelődési házak, kultúrházak, agorák ismét a figyelem középpontjába kerülhessenek, és azok az érdeklődők is betérjenek oda, akik egyébként nem rendszeres látogatói az intézményeknek.

Ezt segíti a programsorozat egyik pályázata is, ahol eldől, hogy az ország mely települései lesznek idén a Kultúrházak éjjel-nappal kiemelt helyszínei „Pest megyei város”, „Város”, és „Község” kategóriában.

A 2020-as év kiemelt helyszínei: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ; a város kategóriában Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár – Soltvadkert; a község kategóriában: Patak község Önkormányzata. 

A zsűri által választott települések – amellett, hogy Novák Péter az esemény védnöke személyesen vesz részt a programon – kiemelt médiafigyelmet kapnak.

Más pályázatokkal is kecsegtet azonban a Kultúrházak éjjel-nappal, amelyen összesen közel 780 ezer forinttal díjazzák a legjobbakat. A kreatív ötleteket három pályázatra is várják: a „#Vanképedhozzánk?” fotópályázatra, a „#Mindentegylapra!” plakátpályázatra, és a szpotpályázatra, mely utóbbira figyelemfelkeltő kisfilmeket várnak.

Előbbiekre 2020. február 13-ig, utóbbira pedig 2020. február 10-ig lehet pályázni. 

A programsorozat hivatalos Facebook-oldalán február 1-jétől 13-ig nyereményjáték-sorozat indul, ahol a szerencsések értékes ajándékkártyákat nyerhetek, amelyeket élményajándékra fel tudnak majd használni. 

A Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi és határon túli közművelődési intézmény és szervezet a www.kulturhazak.hu oldalon történő regisztrációval és az akció ideje alatt zajló programok feltöltésével.  

Az eseménysorozat meghirdetője és lebonyolítója az idén 40 éves születésnapját ünneplő Magyar Népművelők Egyesülete. 

Főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap. 

2020.02.01