Családi fesztivállal és megújult terekkel nyit a Kolibri Színház
Ősszel megtartja elmaradt bemutatóit és új előadásokkal is készül a Kolibri Színház, amely a szeptember 5-i Kolibri Fesztivállal nyitja meg 2020-2021-es évadát.

Az augusztus 24-én megtartott évadnyitó társulati ülésen Novák János igazgató elmondta,  a járványügyi helyzetre való tekintettel a Kolibri Színház kiemelt feladatának tartja a tudatos és felelősségteljes felkészülést az új évadra: a részletes egészségügyi intézkedési tervet az EMMI által kiadott köznevelési protokollal összhangban dolgozzák ki és hamarosan közzéteszik a színház honlapján.

Novák János örömmel jelentette be, hogy a színház közönségforgalmi tereinek felújítása hamarosan befejeződik, így szeptembertől megújult előcsarnokkal, ruhatárral és szervezéssel várják a nézőket.

Az évadnyitót követően már elindultak a Dániel András nagysikerű kufli-meséiből készülő Egy kupac kufli című előadás próbái, az ősbemutatót október 10-én tartják. Az elhalasztott márciusi premier helyett szeptember 11-től láthatja a közönség a Tipli című ifjúsági előadást. Gimesi Dóra Emma csöndje című tavalyi évadra tervezett színdarabját novemberben mutatják be, Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját pedig 2021 tavaszán láthatjuk. Szintén az évad második felében tűznek műsorra két, a PlayOn! európai uniós együttműködés keretében készülő előadást: februári bemutatóként Madách Imre Az ember tragédiáját, valamint a Watergate című interaktív ifjúsági játékot 2021 májusában. Előkészületben van továbbá Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című kétszereplős darabja. 

 

 

Idén is lesz Kolibri Fesztivál!

Immár 29. alkalommal rendezik meg szeptember első szombatján a színház hagyományos évadnyitó fesztiválját, amelyet ezúttal kizárólag szabadtéren, a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett tartanak meg. A kitűzött tavaszi időpont helyett 2020. szeptember 28 - október 4. között kerül megrendezésre az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében a jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyen a Kolibri A császárfiú álma és A méhek istene című előadásokkal szerepel. 

A társulat egyperces néma csenddel emlékezett meg az augusztus 21-én, hosszú betegség után elhunyt Meixler Ildikó bábművészről, színésznőről, aki a Kolibri Színház 1992-es alapítása óta volt a társulat tagja. 

2020.08.27