Omen 4. - Az ébredés
Omen IV: The Awakening, Amerikai horror, 90 perc, 1991
Ez már azért túlzás! Nem mondom, láttunk már szar filmből ennél több részesre duzzadt családot is, de az Omen már a kezdetnél is elég lassan csordogáló, visszafogott félelmű darab volt, a kettes résznél meg kellett volna állni, szerintem.

Az egyetlen említésre méltó oknak csak a Madison Mason nevű színészt találom, üsse kő, fussunk neki! Mivel négy generáció alatt a legkeményebb Omen is kimúlik, ezért újról kellett gondoskodni. Karen és Gene adják meg nekünk a reményt, akik sok reménytelen próbálkozás után végül az örökbefogadás mellett döntenek, és választásuk ezúttal a gyönyörű Deliára esik.

A kislány természetellenes és gonosz eredetű képességei már egészen kis korában megmutatkoznak, amitől Karen annyira megrémül, hogy egy magándetektívhez fordul, derítse ki, kik a kislány vérszerinti szülei. A nyomozás során hamarosan fény derül egy ördögi összeesküvésre, melynek célja, hogy egy új vezető kerüljön hatalomra. Delia természetesen része a folyamatnak, és biztosak lehetünk benne, hogy a közelgő Antikrisztust nem lesz könnyű megállítani. De végre valahára be kell fejezni ezt a sorozatot is! 

háopépé
2006.11.14