Casper és Wendy
Casper meets Wendy, amerikai vígjáték, 1998, 90 perc
Figyelem! Hollywood megpróbál összezavarni minket. Azt már az óvodások is tudják, hogy a szellemek félelmetesek. Visszatérnek a sírból, hogy bosszút álljanak, de ha esetleg segítő szándékkal érkeznek, láttukra akkor is jeges rémület markol a szívünkbe. Erre itt van ez a Casper (szellem) gyerek, és tök barátságos. Hiszi a piszi.

A Casper és Wendy ráadásul a boszorkányokat is igyekszik kedvező színben feltüntetni. A Casper sorozat harmadik részében a tündéri szellemfiú - a legbarátságosabb szellem a világon -  egy angyali boszorkány kislánnyal köt barátságot.

Casper és Wendy történetét akár egy "szellemes" Rómeó és Júlia- történetként is felfoghatjuk. A szellemek és a boszorkányok már évszázadok óta ellenséges érzelmeket táplálnak egymás iránt, ám a XXI. század küszöbén (a film 98-as) eljön az ideje, hogy a szemben álló felek felhagyjanak a gyűlölködéssel, és egyesítsék erejüket Desmond, a gonosz varázsló ellen.

Wendyt üldözőbe veszi Desmond, mert úgy gondolja, hogy a kis boszorkány veszélyezteti hatalmát. (Ühüm) Wendy és banya rokonai menekülőre fogják, megpróbálnak elrejtőzni a varázsló elől,  de csak Casper segítségével győzedelmeskedhetnek a gonosz felett.

fujisan
2006.11.16