Step Up
Step Up, 2006 Színes, feliratos amerikai romantikus filmdráma, 103 perc
Hogy a hiphop és a klasszikus balett szépen megfér egymás mellett? Hogy céltudatos, gazdag csajnak is lehet csóró, de vagány pasija? Még szép! Még szép!

Az olyan örökbecsű klasszikusok, mint a Dirty Dancing, ne adj’ isten a Szívem érted rapes vagy az Utcai tánc, és még sorolhatnánk, tulajdonképp mind a fenti okosságot bizonygatják, de ha valaki véletlenül nem figyelt, annak van itt egy új film, ami ezt újra elmondja! Ki hinné, de most is egy nehéz sorsú, utcán nevelkedett srác és egy jó családból való leányzó teste simul össze a tánc harmóniájában - és bumm, eltűnnek a társadalmi korlátok! A dolog úgy történik, hogy a végtelenül fifikás forgatókönyvnek köszönhetően a fiúnak (Channing Tatum) társadalmi munkában kell takarítania egy menő suliban, és itt találkozik a lánnyal (Jenna Dewan), aki pont egy fontos táncverseny előtt veszíti el a partnerét - bizony, van ilyen, kedves olvasó, ne csóváld a fejed!

A srác ezúttal nem fekete, de valamiért mégis úgy csinál - így aztán van némi Vanilla Ice-íze a dolognak -, a lány pedig jó pár évvel idősebbnek tűnik az átlag gimnazistánál, de ez tulajdonképpen lényegtelen. Ami számít, hogy itt mutatós fiatalok sokat és tényleg jól táncolnak - márpedig, hála néhány táncos tehetségkutató műsornak, ennek most van keletje -, ami nem csoda, hisz a rendezőnő Anne 'Mama' Fletcher korábban hasonló filmek koreográfusa volt. Persze, lehet számolni a kliséket, mert annyi van belőlük, hogy az ember néha már paródiára gyanakszik, de a főszereplők szépek és csinosak, és nem bántanak öreg néniket és kölyökkutyákat. Akkor meg minek panaszkodjak? 

Vízer
2006.12.13