A 38. Magyar Filmszemle Országos Diákzsűrijének díjai
A „nagy” zsűri mellett a Zöld Holló Egyesület Országos Diákzsűrije is átadta díjait a Szemlén. A hallgatókból álló testület döntése nagyrészt megegyezett a „nagy” zsűri véleményével.

A legjobb nagyjátékfilm díja tehát szintén Bollók Csaba Iszka utazása című filmjéé lett. Az indoklás szerint „a minden képkockájából sugárzó őszinteségéért, amely által az alkotó képes volt egy ilyen módon csak ritkán látható világot a közönség elé tárni”. Különdíjat kapott viszont Herendi Gábor Lorája a film forgatókönyvéért, kiváltképp a történet struktúrájáért. 

A legjobb elsőfilm a diákok szerint is a Boldog új élet lett, Bogdán Árpád műve – a film képi és zenei világának erős atmoszférateremtő képességéért. Ebben a kategóriában is osztottak különdíjat, méghozzá Rohonyi Gábor Konyec - Az utolsó csekk a pohárban című krimivígjátékának, Földi Teri és Keres Emil színészpáros kiemelkedő alakításáért. 

A dokumentumfilmek közül fődíjat nyert Pigniczky Réka Hazatérés: Egy szabadságharcos története című munkája, mivel a téma feldolgozásában, személyessége ellenére kellőképpen objektív tudott maradni, és elsőfilmként érzékletesen és izgalmasan építkező alkotás. Különdíjat itt Muhi András Pires kapott a Magyarfutball, a 91. percért, amely a diákzsűri véleménye szerint bátor film: elrugaszkodott a klasszikus témáktól, aktuális kérdést boncolgat szakmai és filmes szempontból egyaránt felkészülten. 

A kísérleti és kisjátékfilm kategória fődíját Nagy Dénes Együtt című alkotása nyerte el egy bonyolult kapcsolatrendszer feszes keretek közötti érzékletes ábrázolásáért. Különdíjat kapott Csáki László A hangya és a tücsökért, az erősen stilizált filmtérben megvalósult kreatív történetépítkezésért. 

A Büntetető Mozidélutánnal közös filmzenei díj Bogdán Árpád Boldog új élet című filmjének zenéjéért a Membran zenei formációnak járt. Az Edupress oktatási portállal közös díjat a legígéretesebb fiatal tehetség, azaz Schwechtje Mihály kapta Az alma című kisifilmért, a rendező által megteremtett világ hitelességéért és a kiváló színészvezetésért. 

(Filmszemle sajtóiroda) 

2007.02.07