Brókerarcok
Boiler Room, amerikai krimi (2000)
Végre egy film, amiből tanulni is lehet. Életet, mi mást? Tartok tőle, hogy a lecke csak a vásznon állja meg a helyét, de a mentalitás ellesése is sokat segíthet e gazdaságilag ergyább régióban

A lecke főelőadója Seth Davis, egy átlagos 19 éves srác, aki az átlagosnál is lustább, ám mégis van mit a tejbe aprítania, ugyanis külvárosi kéglijében illegális házi-kaszinót üzemeltet, ahová főleg fiatal egyetemisták járnak. Apja azonban, - aki szigorú törvényszéki bíró - úgy tudja, hogy ő maga is egyetemi hallgató, ezért van némi izgalom a vasárnapi családi vacsoránál. Ja, kérem, az üzlet az stresszel jár, így az újabb mondanivaló.

 

Egy nap a kaszinó egyik régi törzsvendége beállít valakivel, aki fantasztikus lehetőséggel kecsegtet: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből profi tőzsdeügynököket képez. Itt a remény, hogy a jól menő fekete vállalkozást kifehérítsük, és máris jó magyarországi példákkal stréberkedhetünk. Seth remélve, hogy ez ezúttal tetszeni fog az apjának is, belevág a tanulásba, és hamarosan leteszi a brókervizsgát. Rövid idő múlva a dolgok közepében találja magát, milliók röpködnek, dől a pénz, Seth most már büszkén állhat a papa elé, bevezette az eurót. Ám ekkor kiderül: valami bűzlik a J.T. Martin ügynökség körül, akárcsak nálunk felé. Hát nem az élet a legjobb film? 

 

háopépé
2007.04.27