Robotzsaru 4.- Sötét igazság
Robocop: Dark Justice, Kanadai akciófilm, 91 perc, 2000
El sem tudom képzelni, mennyi acélforgácsot tudnak még lereszelni szegény Robotzsaruról, de ha azt nézem, hogy nem is olyan régen készült esti filmünk, lehet benne még egy rész.

Delta City büszkesége immáron tízéves (a valóságban majdnem húsz, hiszen az alapművet még Verhoeven bá’ jegyezte, 1987-ben), ezért ajándékba egy gondolkodó testvért (SAINT) találnak ki neki, amit szintén a már - előző epizódokból ismert - veszteséges OCP fog összeszerelni, méltó búcsúképpen, és amely cégről ismételten csak kiderül, hogy a gonosz melegágya, akit ebben a részben Csontgépezetnek neveznek!

Hát ez elképzelhetetlenül gagyerák sztori, már csak azért is, mert az eddigi részek is hajszálpontosan ugyanerről szóltak, és még abban sem reménykedhetünk, hogy legalább a látványvilággal elkápráztatják igénytelen agyunkat, hiszen a Robotzsaru szériára a levetett technológia mindig is jellemző volt, hogy mást ne mondjak, védjegy! Akik rajongók voltak, szinte kizárólag Peter Weller szögletes mozgáskultúráját istenítették, vagy képregény-fanokból avanzsáltak a filmvilág úttörői közé, sírjunk velük együtt ezen az éjszakán! 

háopépé
2007.07.27