Tévésorozat lesz az Ütközésekből
A két évvel ezelőtt három Oscar-díjjal jutalmazott filmből egy 13 részes, egy-egy órás epizódokból álló sorozatot terveznek forgatni. Az első rész bemutatását a Starz amerikai kábeltévé-csatorna augusztusra tervezi.

A viszonylag alacsony költségvetéssel forgatott film (amely az etnikai és rasszok közötti feszültséggel foglalkozott Los Angelesben) nem várt anyagi és kritikai sikert ért el – talán ez adta az ötletet a sorozathoz, melybe Paul Haggis, a film társ-forgatókönyvírója és rendezője executive producerként száll be. A tévés projektben részt vesz majd Don Cheadle is, aki filmbeli szerepét fogja újra eljátszani, és egyben a széria egyik producere is lesz. 

A sorozat a hírek szerint ott fogja folytatni a sztorit, ahol a film abbahagyta. A szereplőgárda többi tagja még nem ismert, de az alkotók szeretnék Cheadle-ön kívül a film többi sztárját is (Sandra Bullock, Matt Dillon, Ryan Phillippe) bevonni a sorozatba, bár lehet, hogy többen csak a legelső epizódban szerepelnének. 

Az Ütközések mindössze a második lesz azon filmek sorában a filmtörténetben, amikből sorozat készült, miután elnyerték a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Az első az 1967-es Forró éjszakában című film volt, ami alapján két évtizeddel később Az éjszaka árnyai címmel forgattak egy sorozatot a CBS-nél. 

(bbc.co.uk) 

2008.01.30