Szakítópróba
Just Married, Amerikai romantikus vígjáték, 2002
Nem szabad a hetet valami nehezen emészthető, esetleg traumatikus élményeket okozó filmmel kezdeni, ami aztán kihat munkánkra, szerelmi életünkre, netán kutatási eredményeinkre bent az atomfizikai laborban.

Ennél fogva ajánljuk e filmet, no és a két főszereplő miatt. Vannak ugyanis olyan színészek, akiket a jóistenke is komikusnak teremtett - és ilyen Ashton Kutcher -, és vannak olyanok, akik szinte bármit el tudnak játszani, és ebbe a kategóriába sorolandó Brittany Murphy, és ők ketten még egy olyan borzasztóan rossz rendező irányítása alatt is elvisznek egy filmet, mint Shawn Levy. Levy azóta a következő bűnöket követte el: Tucatjával olcsóbb, Éjszaka a múzeumban, vagy az amerikai Rózsaszín párduc-feldolgozás, de egy pillanatra bocsássunk meg neki, ő is csak pénzből él, és nem komplikált a lelke, így Tom és Sarah története sem egy kirakós játék. Az alacsony sorból származó, de dolgos Tom és a kvázi arisztokrata Sarah véletlenül szeret egymásba, majd rövid együttélés után egybekelnek - és nászútra indulnak az öreg kontinensre, Ejrópába. A bibi csak az, hogy Sarah sznob szülei szabadulnának a sráctól, és ezért mindent úgy szerveznek meg, hogy Tom a legrosszabbul jöjjön ki mindenből - például ezért vetik be Sarah expasiját, Petert is, aki szintén Európába indul. 

Innentől kezdve a jó öreg félreértéses-fejbeverős komédiák és a jenkik furcsállni Európa alapon működik, néha jól, néha kissé döcögősen, ütemhibákkal. De mint említettük volt, a két főszereplő feledteti az összes hibát: Ashton Kutcher itt is szeretnivaló hülyegyerek, és remekül tud felháborodni, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő akarja, Brittany Murphy pedig egyszerűen az ezredforduló egyik legkellemesebb felfedezése volt - aztán valahogy eltűnt, és csak néha, kisebb szerepekben látni újra. Kár érte. 

Forrás: Est.Tv Magazin

2008.05.09