Eszter hagyatéka
Kecskemét, Kelemen László Kamaraszínház, 2010. április 11. 15:00
Kecskeméten volt az ősbemutatója annak a Márai kisregényből készült darabnak, az Eszter hagyatékának, mely a 30-as évek Balaton-felvidékére repíti a nézőt.

Eszter (Sára Bernadette), aki élete őszén, 50 évesen is szép, magányos, úri hölgy, már nem vár túl sokat az élettől. Csendesen éldegél Nunuval (Jablonkay Mária), a család rokonával, és minden vasárnap együtt ebédel a barátaival, akiket Körtvélyessy Zsolt és Kovács Gyula alakít. Éli nyugodt, békés életét, míg egy napon távirat érkezik: Lajos (Kőszegi Ákos), a hűtlen, hazug szerető 20 év elteltével látogatóba érkezik Eszterhez.

Mit akar? Miért jön? És miért hozta magával lányát, Évát (Trokán Nóra) és új kedvesét, Olgát (Réti Erika)? Eszterben felébrednek a régi emlékek és érzések. Ez az utolsó találkozás, mely véglegesen megváltoztatja Eszter életét. Ennek a találkozásnak lehetünk tanúi a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. 

Pataki Éva írt színpadi játékot Márai Sándor klasszikus kisregényéből, Szalma Dorottya pedig színpadra állította azt. A darab az emberi kapcsolatokat boncolgatja, választ keres az emberek cselekedeteinek sorsszerűségére, a szerelem halhatatlanságára és a végzet erejére. Édes-keserű hangulatát vidd haza Te is!  

További információ

MunK
2009.01.27