Nő előttem, nő mögöttem
Hope Springs, Angol - amerikai romantikus vígjáték, 2003
A romantikus vígjátékok alkotóinak nincs túl nehéz feladata általában. Adott egy sztori, melyben férfi és nő az öröm és a bánat hullámain eljut a mesés végkifejletig.

Idáig világos -- bár vannak kivételek, amikor a happy end messze elkerüli szereplőinket -- de még koránt sincs vége, mert a történetet különböző módokon lehet bonyolítani. Sosem árt egy harmadik személy fel- és bekavaró jelenléte vagy bármilyen, kapcsolatot megingató esemény, lényeg, hogy együtt sírjunk és nevessünk főszereplőinkkel. És fontos ponthoz jutottunk, kérem szépen, mert ami a leglényegesebb az ilyen típusú filmeknél: a színész. Mind női, mind férfikarakterekben megvannak a jól bevált és nézőcsalogató emberek, a Nő előttem, nő mögöttem esetében a választás a Büszkeség és balítélet és a Bridget Jones örök Darcyjára, Colin Firthre esett -- a hölgyek legnagyobb örömére. No azért a férfiak sem panaszkodhatnak Heather Graham és Minnie Driver személyében (utóbbi a jóval kevésbé vonzó Helena Bonham Carter helyett kapta meg a szerepet).

Már csak egy dolgot kell megvizsgálnunk, jelen esetünkben az egy férfi-két nő felállás okát. Adott ugyanis Colin, a sikeres illusztrátor, aki menyasszonyának, Veronicának köszönhetően átéli a nagy csalódást, amikor párja könnyed mozdulattal kidobja őt. A történtek feldolgozása csupán egy módon valósulhat meg, új életet kell kezdenie összetört szívű szépfiúnknak. A tengeren túli békés városkában Colin hamar új erőre kap, találkozik az életvidám, minden bulira kapható Mandyvel. Igen ám, de váratlanul felbukkan egykori szerelme, aki a maga ellenállhatatlan határozottságával követeli vissza azt, ami szerinte az övé: egykori párja szívét. Mit tehet ilyenkor az összezavarodott férfi? -- szól az örök kérdés, Mark Herman rendező pedig elmondja a maga verzióját.  

Forrás: Est.Tv Magazin

2009.02.06