Egri csillagok
Győr, Győri Nemzeti Színház, 2010. december 26. 17:00
Az iskolai kötelezők legizgalmasabb és legfordulatosabb darabja, telis teli kalandokkal, legendás hősökkel és hősnőkkel, s persze életre szóló szerelemmel - ez nem lehet más, mint Gárdonyi halhatatlan klasszikusa, az Egri csillagok.

A regény számos adaptációja után Várkonyi Mátyás és Béres Attila történelmi musicalt írt a történet alapján, mely az 1997-es Margit-szigeti ősbemutató óta számos sikert könyvelhetett már el, s az idei évadban a Győri Nemzeti Színház is repertoárjára tűzte a darabot.

 

A nagyszabású történet, mely időben és térben egyaránt utaztatja a nézőket, a győri rendezésben megkapta méltó terét, és így a decemberi premieren teljesen lenyűgözte közönségét.  

A két részes musical részleteiben is sok-sok meglepetést tartogat, ilyen például Götz Béla díszlete, igazi véres-harcos időket idézve, s mely előtt valóban életre kelnek regénybeli kedvenc karaktereink. Így Dobó kapitányt Sasvári Sándor/Tóth Sándor kelti életre, a félszemű Jumurdzsák szerepében Forgács Pétert, Sárköziében pedig Vince Gábor Pétert láthatjuk.  

Kalandos, történelmi, irodalmi, színházi élményt ígér az előadás a kötelezők előtt állóknak épp úgy, mint a régi rajongóknak.  

hug
2010.01.13