Háló nélkül – Kabaré Mortale
Tatabánya, Jászai Mari Színház, 2010. április 9. 19:00
Kabaré bemutatójára készül a Jászai Mari Színház. A Gábor Andor és Karinthy Frigyes jeleneteiből, korabeli slágerekből és Selmeczi György dalaiból összeállított anyagra tíz színművész - köztük Egyed Attila - talált ki improvizációkat.

A darabot Novák Eszter rendezte, aki ugyan a kabarét klasszikus formájában prezentálja (természetesen lesz zenekari kíséret is), azért a „kabaré mortale” mint műfaji meghatározás sejteti, most sem egy szokványos produkciót látunk a társulattól.

 

Halálos kabaré lesz, mert az élet valójában veszélyes mutatvány, mi pedig háló nélkül vagyunk kénytelenek végigcsinálni, és túlélni az életünket megnehezítő, szűnni nem akaró attrakciókat. Legyen az a párunkkal folytatott végeláthatatlan vita, gyereknevelési kérdés vagy épp a munkahelyi stressz – a kabaréban persze ezeken mulatunk, de azért a képtelen vagy méltatlan helyzetek szomorúsága áthallik az egyébként zseniális humorú jeleneteken.  

Lesz például benne színészhalálverseny is, és a közönség szavazhatja majd meg, kié a legjobb, legszebb meghalás. Itt aztán nem is fogják vissza magukat...

Szóval, a nevetés túlélés, tanulhatjuk a módszert és kezdődhet a mutatvány: Vigyázz - Kész – Hepp! 

to
2010.03.23