Gyilkos kígyó
Mega Snake, amerikai horror, 90 perc, 2007
Szó se róla, a cím már önmagában megér tíz év letöltendő börtönbüntetést egy biztosítási ügynök és egy MLM menedzser társaságában. De vajon megenyhül a szívünk, ha megtudjuk, hogy a szóban forgó mű bizonyos Takács Tibor nevéhez köthető?

Francokat! Ugyanis ha már nincs szükségünk magyar Charles Mansonra vagy Heinrich Himmlerre, akkor miért pont Uwe Boll hazai mutációjára tartanánk igényt? Bizony ám, ugyanis hősünk a tengerentúlon úgy ontja magából a zs-kategóriás katasztrófafilmeket, mint a kistarcsai reggeli templom törzsközönsége a litániákat. Nem csoda hát, hogy Takács úr beleőrült volna, ha megannyi óriáskígyós fertelem után pont ő nem készíti el saját gyártású gagyiját. 

Tennessee állam egy eldugott kisvárosában élnek egy kis szabadegyház tagjai, akik kultikusan tisztelik a kígyókat. A Daniels család két fia, Duff (John T. Woods) és Les (Michael Shanks) azonban gyökeresen eltérően viszonyul a hüllőkhöz. Az önfejű Les a maga útját járja, míg bátyja, Duff vallásos fanatizmussal csüng a kígyókon. Amikor azonban ellop egy különösen ritka és veszélyes kígyót a helyi kisállat-boltból, az apró csúszómászó mutálódik, óriásira nő, majd megállíthatatlanul falni kezdi a városka lakóit. 

kirsch
2010.04.06