Sivatagi sorozatgyilkos
Far from Home, amerikai thriller, 86 perc, 1989
A Google Translate hazai filmcímekre specializálódott verziója újra akcióba lépett: Far From Home – Sivatagi sorozatgyilkos. Szó se róla, utóbbi jóval vészjóslóbb. Olyannyira, hogy a néző már a film megtekintését is fontolóra veszi.

A perverz kíváncsiság azonban nagy úr, így nem hagy nyugodni minket a kérdés, hogy Drew Barrymore mit alakított egy hasonló címmel ellátott 1989-es thrillerben. Bár elég sokatmondó az a tény, hogy az E.T.-t követően szinte kizárólag vérmesen gagyi Stephen King-adaptációkban szerepelt. 

Charlie és lánya, Joleen hosszú vakációjukról tartanak hazafelé, amikor Arizona kellős közepén, egy poros kisváros határán kifogy a benzinjük. A városka szélén lévő benzinkutat csak napok múlva töltik fel, így kénytelenek ott maradni. Kibérelnek egy lepukkant lakókocsit és mivel nem tehetnek mást, várakoznak. Lassan megismerkednek a hely fura lakóival, akik közül sokan egy titokzatos gyilkos áldozatává válnak. A gyanú Joleen újdonsült barátjára, a tüzes tekintetű Jimmy-re terelődik. 

kirsch
2010.04.06