Ha a férfi igazán szeret
When a Man Loves a Woman, amerikai romantikus dráma, 126 perc, 1994
Nem, kérem, szó sincs Danielle Steel adaptációról, bár a sztoriban fellelhetők közös vonások a hajcsavaros családanyákra specializálódott írónő munkásságával. Sőt, a szóban forgó filmet voltaképpen leginkább nekik ajánlanánk.

Persze kizárólag abban az esetben, ha az épkézláb cselekménnyel bíró történetek helyett sokkal inkább preferálják, ha az érzelmi dilemmában vergődő szereplők arcát bámulhatják nagytotálban. Itt ugyanis előbbinek se híre, se hamva. 

Alice és Michael Green mintaszerű házasságban élnek. Ám a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával. 

kirsch
2010.04.18