Árvíz
Flood, angol-dél-afrikai-kanadai akciófilm, 2007
Minden huszadrangú katasztrófafilm elmaradhatatlan tartozéka egy meg nem értett tudós, aki hiába tép a száját a hamarosan bekövetkező természeti csapás (legyen az hurrikán, meteor, sáskajárás, vagy MLM menedzserek elszaporodása) miatt.

És mindig adott egy nemzetbiztonsági főseggarc, aki még akkor sem hajlandó észlelni a közelgő borzalmakat, ha a pazarló energiafelhasználás miatt megemelkedő óceán már a Fehér Ház kupoláját mossa. Sőt, nem átallja televíziós közleményben felszólítani Amerika lakosságát, hogy mindenki állítsa a legmagasabb fokozatra légkondicionálóját. Az egyetlen különbség, hogy ezúttal az angliai főváros áll a katasztrófa célpontjában. 

London lakóinak a brit történelem legnagyobb természeti katasztrófájával kell szembenézniük, amely pusztulással fenyegeti a brit fővárost is. Az óceán felől érkező vihar Skóciában letarolja Wick városát. Néhány szakértő szerint ezzel ki is adta minden energiáját a vihar, ám Morrison professzor nem így gondolja. Már korábban kifejtette, hogyha a Temze-gátat nagy árhullám éri el a tenger felől, akkor képtelen lesz megvédeni Londont és vízáradat árasztja el a belvárost. 

kirsch
2010.05.28