Ed TV
amerikai vígjáték, 122 perc, 1999
Ez a mű kb. azt a funkciót tölti be Ron Howard filmográfiájában, mint a Straight Story David Lynch életművében. Mindamellett, hogy teljességgel vállalható alkotás, korántsem hordozza magában a rendező védjegyeit.

Itt ugyanis szó sincs pattanásig feszült eszmecserékről, fordulatokról, ugyanakkor borítékolható, hogy egyházi körökben sem okozna általános felháborodást. Ez ugyanis egy amolyan ártatlan vígjáték. 

Ed Pekurny jámbor fiatalember, aki egy videotékában dolgozik. Egy nap azonban felfigyel rá egy tévés újságírónő, aki szenzációt szimatol körülötte. Kicsit feltupírozza Ed mindennapjait és 24 órás show-műsort készít belőlük. Ed élete maga a tiszta káosz, az emberek reggeltől éjfélig láthatják, amint vergődik a kapcsolataiban. Az első héten bátyja kompromittáló könyvet jelentet meg róla, szülei otthoni veszekedései pedig hangos utcai témává fajulnak. Egy gyönyörű modell-lány is Ed testén keresztül akarja meghódítani a modellszakmát. Az egykor nyugalmas életű Ed riadtan fedezi fel, hogy felbonthatatlan tévészerződése az egyetlen konkrét dolog az életében. Majd kezdi érezni, hogy a népszerűség óriási teher számára... 

kirsch
2010.08.30