A bokszoló
The boxer, német filmdráma, 94 perc, 2009
Történet egy perifériára szorult, megvetett bunyósról, akinek minden vágya, hogy felkapaszkodjon a csúcsra. Egyéni, nemde? Akárcsak a családja/mestere/aranyhörcsöge haláláért bosszút szomjazó kickboxer motívuma.

Azért az alkotók védelmére szóljon, hogy némileg erősebb drámai fonallal próbáltak operálni, mint anno Stallone, még ha ennek kidolgozása hagyott is némi kívánnivalót maga után. 

Ben letöltötte börtönbüntetését. Annak idején anyját bántalmazó mostohaapja megveréséért került a rácsok mögé, áldozata ugyanis belerokkant az ütésekbe. Munkát keres, de senki sem akar alkalmazni egy volt fegyencet, azonban egy lepukkant bokszklub főnöke takarító után kutat. Kisebb huzavona után végül alkalmazza Bent. A tulaj valamikor bokszoló volt, de egy selejtezőn ellenfele belehalt sérüléseibe. Ezért a világbajnoki címért vívandó meccs előtti éjszaka visszavonult, eltűnt a nyilvánosság elől. Azonban észreveszi Benben az őserőt, és végül rávezeti, hogy az életben mindenért meg kell küzdeni, a szerelemért, a bajnoki címért és azért is, hogy jobb ember lehessen. Így mindketten kapnak még egy esélyt. A tulaj edzőként és Ben bokszolóként. 

kirsch
2010.09.22