A Hang-villa titka
- zenés interaktív mesejáték
Budapest, Centrál Színház, 2016. február 14. 11:00
A Centrál Színház szezonnyitó első bemutatója a legkisebbeket célozza meg csengő-bongó titokzatos mesejátékával, mely oly annyira interaktív, hogy a lelkes publikum nemcsak részt vehet a történetben, de kedvére alakíthatja a sztori kimenetelét is.

Alan Ayckbourn mesejátékát anno a Londoni Nemzeti Színház mutatta be, ami nem meglepő, hiszen a szerző a kortárs angol színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb alkotója. Idén munkájáért a legrangosabb színházi kitüntetésben, Tony-életműdíjban is részesült.

 

A mese főszereplője egy kíváncsi kislány, Suzy, aki a mamájával - és egy jópofa kutyussal - lakik egy vidéki kis házban. A szomszédos telken egy elhagyatott ódon villa áll, már emberemlékezet óta nem lakik benne senki, az egész helyet sejtelmes és baljós légkör veszi körül, olyan, amitől az embernek azonnal elszorul a torka. 

Ám egy napon titokzatos úr költözik a misztikus helyre, és onnantól kezdve különös dolgok történnek. Suzy, hogy a rejtélyek végére járjon, belopódzik a hatalmas házba, és sorra fedezi fel a titokzatos szobákat. De hogy ne legyen teljesen elveszett, a nézőtéren ülő gyerekek segítségét kéri...

Attól függően, hogy a résztvevő gyerekek merre terelik a főszereplőt, miket tanácsolnak neki, úgy változik a mese végkifejlete is, így minden előadás egyedi és közös erővel kuszált történetfonallal rendelkezik.

 

2010.10.05