Nefelé
Kaposvár, Csiky Gergely Színház, 2011. május 24. 14:30
Biztos veled is volt már olyan, hogy semmihez nem volt kedved. Se fára mászni, se sárkányt legyőzni, se megtudni, micsoda szerzet lakhat a százéves fa odvában. Elment a kedved. De hova ment? Hol van most? Meg kell keresni!

Boldizsárnak nem egyedül kell útra indulnia, vele van kedvenc barátja, és mindenben cinkostársa, Szofi is. Meg egyéb furcsa szerzetek: például Nefelé, a türelmetlen tündér. Ő Szofi cseréptündére. Hogy kik azok a cseréptündérek? Minden embergyereknek van egy láthatatlan társa. Neked is! Ő repked körülötted, mikor nevetsz, mikor tapicskolsz egy pocsolyában, vagy amikor belenézel a Napba, utána behunyod a szemed és színes karikákat látsz. De ha elfeledkezel róla, egyre csak fogy a varázsereje, és nem tud megvédeni a rosszkedvű, undok morcoktól. És akkor bizony bajban vagy!

Ahogy most Boldizsár is, mert elrabolták a tündér barátját. Ezt nem hagyhatjuk annyiban! Szofi, Nefelé és egy renitens morc elindulnak hát az erdőben, hogy megküzdjenek Morconával, a félelmetes varázslónővel. Hogy sikerül-e megtalálni Boldizsár cseréptündérét, és visszanyerni a kisfiú jókedvét? Gyere, derítsük ki! 

A Csiky Gergely Színház újévi gyermekdarabja méltán számíthat sikerre. Scheer Katalin Nefelé című meséje tavaly elnyerte az Év Gyerekkönyve díját, ami Kelemen József rendezésében rövid időn belül biztos a gyerekek kedvencévé válik. 

SZF
2011.01.11