Primadonnák
Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház, 2011. április 6. 19:00
Ha tetszett a Van, aki forrón szereti vagy az Egy szoknya, egy nadrág, akkor nem foghatunk mellé a Primadonnákkal sem. Ezzel a vígjátékkal kedveskedik a nézőknek a Hevesi Sándor Színház januárban és februárban több alkalommal is.

Ken Ludwig népszerű műve egy humoros szerelmi történet. Főszereplője két állástalan színész, akik egy nap hirdetést olvasnak arról, hogy hatalmas örökség vár két unokahúgra, akiket nem ismer a gazdag rokon. Elhatározzák hát, hogy szoknyát öltenek, és eljátsszák a lányok szerepét. Innentől kezdve aztán jönnek sorban a képtelen helyzetek, vicces szituációk és félreértések, no és a szerelmi szál sem maradhat el.

Az amerikai Ken Ludwig az egyik legnépszerűbb kortárs szerző, aki a szórakoztató műfajban igazán otthon van. Darabjait rendszeresen játsszák a West End és a Broadway színpadjain. Zalaegerszegen a Jászai-díjas Méhes László rendezi az előadást. Leo Clarkot Sághy Tamás, Jack Gable-t Kiss Ernő alakítja. A további szerepekben Pap Lujza, Misurák Tünde, Szakály Aurél, Wellmann György, György János és Ecsedi Erzsébet látható. 

lizi
2011.01.26