Csipkerózsika
Gyula, Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., 2011. február 9. 08:30
A Turay Ida Társulatban ismert és kedvelt színészek vállalnak feladatokat jelképes összegekért, így a vidéki művelődési házakba, az ott élő színházi közönséghez is eljuthatnak olyan művek amelyek az igényes szórakozást biztosítják.

A színtársulat szerint fontos, hogy országszerte láthassák azokat a művészeket, akik ma a budapesti színházi élet meghatározó egyéniségei, egyúttal alkotási lehetőséget biztosítva azok számára, akik esetleg mellőzöttek voltak a színpadon. Gyermekelőadásokkal is készülnek, januárban mutatták be Sopronban egy új darabjukat, a Csipkerózsikát Nyírő Bea rendezésében, melyet februárban a gyulaiak is megnézhetnek a művelődési házban.

Talán nincs is a világon olyan gyermek, aki ne ismerné a királylány szívet gyönyörködtető történetét, melyet egy francia meseíró, Charles Perrault írt le először, az 1600-as évek végén. A kis hercegnőt születésekor átokkal sújtja egy gonosz boszorkány. Az átok szerint mielőtt nagykorú lesz a lány, mérgezett tű szúrása végez vele. A jószívű tündérek mindent elkövetnek, hogy ne teljesedjék be az átok, de hiába. Csipkerózsika százéves álomba szenderül, amelyből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. 

hédi
2011.01.28