A pók hálójában
Along Came a Spider, amerikai-német-kanadai krimi, 99 perc, 2001
Erős a gyanúnk, hogy Morgan Freeman egy időben - fegyver és jelvény híján –maga is abban a tudatban élt, hogy ő egy felfüggesztett nyomozó. Jó, a Hetedik után hogyan is tudott volna kilépni a bölcs felügyelő szerepéből.

Pár évvel azután, hogy a Gyűjtőben (spoiler alert!) a tejesdobozon át lelőtte a főgenyát, immár más néven, de hősünk újra fejébe húzza prosztó kalapját, és nekilát egy újabb szövevényes ügy megoldásának. 

Alex Cross nyomozó, bűnügyi pszichológus és népszerű szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyűt egy briliáns és veszélyes bűnözővel szemben. Gary Soneji a maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj - valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná a következő könyvét. 

kirsch
2011.01.31