Családi ágy
Gyula, Gyulai Várszínház Kamaraterem, 2011. február 23. 19:00
A kecskeméti és a budapesti Komédium Színház után most Gyulára látogat Jan de Hartog művének színpadi változata Pozsgai Zsolt többszörösen díjazott drámaíró rendezésében. A családi ágy egy kétszemélyes kosztümös vígjáték.

A két főszereplő Gregor Bernadett és Görög László. A történet az 1900-as évek elején játszódik. Egy házasság huszonöt évét foglalja össze hat élethelyzetben, az esküvőtől a kora öreg korig. A darab középpontjában egy hatalmas franciaágy áll, amely a házasság minden kis titkát megéli. Ezektől a titkoktól, párkapcsolati cívódásoktól, és örömöktől lesz aktuális még most is a darab, és szolgálhat tanulságul mindenki számára.

Az öregséggel elmúlik a fiatalság, a felelősséggel bekövetkeznek a nehézségek, és a házaspár életébe beköszöntenek a szürke hétköznapok. Az idő gyors múlása a darabban komoly színészi feladat elé állíthatta a két szereplőt, hiszen két órában öregszenek huszonöt évet, már csak ezért is érdemes megnézni. Nászéjszaka, szülés, féltékenység, önvád, hűtlenség vagy hűség, mind olyan téma, amelyekről nem beszélünk akárkinek annak ellenére, hogy mindenkit foglalkoztat. Színpadon bemutatva akár még tanulságul is szolgálhat minden párkapcsolatban élő számára. 

ov
2011.02.10