Jézus Krisztus Szupersztár
Szolnok, Szigligeti Színház, 2011. június 12. 15:00
Figyelem! Spoiler következik! Egy szomorú történetről kívánok írni néktek, melyben egy apa hagyja, hogy fiát keresztre feszítsék, és a végén a fiú szívet tépően énekel, hogy nem igazán érti, mi miért történik. És így vannak ezzel barátai is.

A rendkívül gyorsan, mindössze egy hét alatt lezajló történetet mindenki ismeri, de itt és most különleges karakterek énekelnek fantasztikus slágereket. Aki egyszer is hallotta, már dúdolni fogja őket. Hogy van-e happy end, ebben megoszlanak a vélemények. Csak egy dologban nem oszlanak meg: hogy ez a rockopera zseniális!

Már a cím is előrevetítette megjelenésekor, hogy itt, bizony nem egy általános Jézus-sztorit kap a néző és hallgató, hogy itt valami különleges dolog történik. Negyven éve írta Andrew Lloyd Webber, de időtlensége és időtállósága arra predesztinálja, hogy újra és újra színpadra kerüljön. Kicsit minden rendező formál rajta. Így tesz Radó Denise is, aki Jézus életének utolsó napjait megelevenedő freskókkal tárja a nézők elé. És kissé visszafogottabban, mint, ahogy megszoktuk. Nem a harsány hangzás, hanem a látvány, a játék, az ének és a mozgás hat a nézőre. És a néző nem tud szabadulni a hatás alól. És nem is akar.  

csenki
2011.05.04